CO2-Prestatieladder

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn wij in 2019 actief gestart met de CO2-Prestatieladder. De ladder ervaren wij als een investering die zich terug zal verdienen in de vorm van lagere energiekosten, materiaalbesparingen en innovatiewinst. Met behulp van de prestatieladder krijgen wij onze CO2-uitstoot inzichtelijk via footprints Het niveau waar wij in 2019 voor zijn gecertificeerd is niveau 3 op de ladder.

Met z'n allen de schouders eronder om ons leefmilieu te verbeteren. Dat vindt Elenbaas belangrijk om uit te dragen. Samen zorgen voor minder CO2 uitstoot. Wij hebben afgelopen periode een gedegen CO2-beleid en plan van aanpak ontwikkeld waarmee wij de CO2-uitstoot van onze bedrijfsactiviteiten willen verminderen. Mocht u tips voor verbetering hebben, dan horen wij deze graag van u.

Meer algemene informatie en documentatie met betrekking tot de CO2-prestatieladder is te vinden op de website van Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen

2018 - April
Geleverd: Doosan DX140W-5

In april is onze nieuwe Doosan DX140W-5 afgeleverd. De graafmachine is onder meer voorzien van
een Ad-Blue systeem. Om veilig te kunnen werken zitten er camera’s rondom de kraan bevestigd.
Met behulp van een afneembaar draaikantelstuk kan er efficiënt en nauwkeurig worden gewerkt.

2018 – Januari
Geleverd: Kubota U10-3

Met deze kleine graafmachine kunnen de kleinste locaties worden bereikt. Na het inschuiven van
rupsen is de kraan 80cm breed en kan hij door deuropeningen op lastige locaties komen. Met behulp
van een hydraulische snelsluiting kunnen de bakken snel en zonder handarbeid worden verwisseld.

2017 - December
Geleverd: MF7722 met herder

Voor het maaien van waterlopen en waterkeringen is in december 2017 een nieuwe Massey Ferguson 7722 afgeleverd. De MF is voorzien van een herder maaiarm. Met behulp van de klepelbak en de afvoerband kan het maaisel zorgvuldig uit het talud worden weggedraaid om zo ophopingen in
de waterstroming te voorkomen. Als extra optie is een bodemfrees aan de zijkant van de klepelbak gemonteerd. Hiermee kunnen de kleinere sloten worden uitgefreesd en schoon opgeleverd

2017 - Juni
Geleverd: Tebbe MS140, 2 stuks

Aanschaf van twee stuks Tebbe strooiers voor het strooien van diverse meststoffen. De Tebbe MS140 breedstrooiers zijn door hun laag eigen gewicht en compacte bouw ideaal voor de zwakkere en niet draagkrachtige ondergronden. Daarnaast beschikken ze over voldoende capaciteit om in korte tijd de hectares onder te strooien. 


Onze breedstrooiers met tractor zijn ondermeer voorzien van:
- Weegsysteem
- Doseer en regelsysteem voor plaats specifiek strooien
- Taakkaarten voor variabele afgiftes
- Drukwisselsysteem op de tractor
- GPS
- Grensstrooiplaten

2017 - Mei
Geleverd: Valtra N174, 2 stuks

Aanschaf van 2 stuks Valtra’s N174. Door hun compacte vorm (4 cilinder), gecombineerd met een groot vermogen op de aftekas (170pk) zijn deze 2 tractoren uitstekend geschikt voor het veldwerk waarbij de aftekas wordt ingezet. Beide tractoren zijn voorzien van GPS en luchtdrukwissel systeem.
Hierbij kan het werk tot op de centimeter nauwkeurig worden uitgevoerd waarbij beschadiging van de bodem tot een minimum wordt beperkt.